Emelt angol

Emelt szintű angol

Emelt angol-informatika osztályban 1. osztálytól heti 2 órában tanítjuk az angol nyelvet csoportbontásban.  Alsó tagozatban a gyermekek életkori sajátosságait figyelembe véve játékos formában folyik az oktatás: játékokkal, dalokkal színesítve ismertetjük meg a nyelvet. Célunk az angol nyelv megszerettetése és a nyelvtanulási alapok megszerzése. Az angolteremben kisgyermekek számára kialakított játékos sarokkal tesszük foglalkozásainkat oldottabbá. Nagy hangsúlyt fektetünk a tanulók kommunikációs képességének fejlesztésére.

A XXI. század kihívásainak megfelelve iskolánk tulajdonában lévő tabletekkel  egészítjük ki a tanulást:  kész applikációkkal és saját készítésű feladatokkal tesszük színesebbé a foglalkozásainkat. Tanórán kívül különböző programokon, versenyeken vesznek részt gyermekeink. Nagy népszerűségnek örvend alsó tagozatban Spelling Bee betűző versenyünk.  Felső tagozatban szívesen mérik meg angol tudásukat tanulóink a Prezix  versenyen, angol nyelven előadott prezentációikkal.

Célunk 8. osztályra megbízható nyelvi alapok átadása, melynek segítségével természetessé válik számukra a nyelv mindennapi használata.

Mit kívánsz a 2021/2022-es tanévre?

A 7.b osztály tanulói általuk tervezett és készített KEEP CALM képekkel válaszoltak a feltett kérdésre.


Kaligramma verseny

Sajnos a pandémiás helyzet miatt idén elmaradt a hagyományos SpellingBee betűző verseny. Helyette Kaligramma versenyt hirdettünk 3. és 4. évfolyamon. A 2.b emelt angol – informatika osztály is csatlakozott a kezdeményezéshez. Sok szép rajz készült el, a zsűrinek nagyon nehéz dolga volt. A legszebbnek ítélt munkát tulajdonosai angolos ajándékokat vihetettek haza. 

A győztes alkotások megtekinthetők aulánk egyik vitrinjében. 

A verseny eredménye:
3.évfolyam:

  1. hely: Horváth Dominik 3.a
  2. hely: Roxin Liliána 3.b
  3. hely: Simon Kristóf 3.b

 
4.évfolyam:

  1. hely: Jerhomina Katalin 4.a
  2. hely: Varga Dávid 4.b
  3. hely: Radics Milán 4.a

 

Különdíj: Boros Marcell 2.b


 

Merry Christmas!

Vidám hangulatban és bohókás kellékekkel búcsúztattuk el 2020-at az év utolsó szakkörén a 2.b és 3.b osztályokban. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

A digitális oktatás alatt a gyerekek újraalkották az angol zászlót a környezetükben található anyagokból, tárgyakból. Sok izgalmas munka készült el.

Alkotók
6.a: Kerezsi Renátó, Kolozsvári Rebeka, Nándori Nimród, Tóth Vivien
6.b: Dang Kitti, Farkas Lilla, Gorzsás Levente, Horváth Ármin, Horváth Jenő, Kerekes Renáta, Molnár Kolos, Selyem Péter, Varga Dorka, Varga Viktória
3.a: Selyem Vivien


Angol nyelvű kaligrammákat készítettünk. Itt egy kis ízelítő az elkészült rajzokból.
Alkotók: 2.b és 3.b emelt angol-informatika osztályok tanulói.
 


         


3.b osztályban megismerkedtünk a WordArt alkalmazás használatával. A gyerekek hamar ráéreztek az ízére és szárnyalt a fantáziájuk. A bátrabbak otthon is elkészítették a saját alkotásaikat. Íme néhány jól sikerült kép.