Mesét a legkisebbeknek is

A mesékkel való ismerkedést nem lehet elég korán elkezdeni; már a második-harmadik trimeszterben járó magzatra is hatással vannak a külső ingerek, többek között az édesanya hangja, amelyre a gyermek a születése után is azonnal ráismer, és biztonságban érezheti magát általa az új világban. Épp ezért a kismamáknak már a várandósság alatt érdemes kialakítani a meseolvasás, mesélés rutinját.
Aztán ahogy a gyerkőc nőni és cseperedni kezd, úgy változnak az igényei és preferenciái is a felolvasott dolgok formájával és tartalmával kapcsolatban. A mai infografikán olvasható gondolatok nagyjából a fogantatás és a másfél éves kor közötti időt ölelik fel.

Azoknak, akiket részletesebben is érdekel a téma, továbbra is ajánlom például Boldizsár Ildikó meseterapeuta és Dr. Kádár Annamária pszichológus könyveit, előadásait, továbbá a https://www.facebook.com/mesekalandokszarnyan/ Facebook-oldalt is, ahol nagyon hasznos és izgalmas cikkeket, foglalkozásokat, eseményeket találhatnak (én is főként innen inspirálódom a tartalomkészítés során).

És ha segítségre, támogatásra lenne szükségük, keressenek bizalommal az alábbi e-mail címen: kery.nikolett.pszichologus@gmail.com.

Mesék magzati és csecsemőkorban_logóval_2020.05.22_resize

Vigyázzunk egymásra!
Kéry Nikolett, iskolapszichológus

A hozzászólások le vannak tiltva.