A mesék varázslata

Arra jutottam, hogy egy pár bejegyzést mindenképpen érdemes lenne a mesékre és a mesék varázslatos erejére szánnunk, mivel a mesék és a történetek kiemelkedően jótékony hatással vannak lelki jólétünkre, és mind magzati korban, mind gyermekkorban, mind pedig felnőtt létünkben kifejtik ezt a gyógyító hatást (bár felnőttkorra némiképp megfakul a mesék iránti rajongás).

A mesék fontosságát és varázslatát a pszichológia is felismerte és bizonyította már, azóta pedig előszeretettel alkalmazza is: egyre több és több meseterápiás csoportot, mesékkel dolgozó pszichodráma csoportokat, és mesékre épülő kalandos foglalkozásokat indítanak jól képzett szakemberek kicsi és nagyobb gyerekek, kamaszok és felnőttek részére egyaránt.

A mai infografikán arról olvashatnak röviden, hogy pontosan miben is rejlik a mesék és történetek varázslata, és mennyi területen építhetnek és segíthetnek bennünket. A továbbiakban életkori bontásban készítek majd leírásokat és meseajánlásokat az érdeklődőknek.

Akik pedig szeretnének elmélyülni a mesék varázslatos világában, azoknak szeretettel ajánlom Boldizsár Ildikó meseterapeuta és Dr. Kádár Annamária pszichológus könyveit, előadásait, továbbá a https://www.facebook.com/mesekalandokszarnyan/ Facebook-oldalt, ahol nagyon hasznos és izgalmas cikkeket, foglalkozásokat, eseményeket találhatnak (én is főleg innen inspirálódtam a tartalomkészítés során).

És ha segítségre, támogatásra lenne szükségük, keressenek bizalommal az alábbi e-mail címen: kery.nikolett.pszichologus@gmail.com.

A mesékről általában_logóval_2020.05.18

 

Vigyázzunk egymásra!

Kéry Nikolett, iskolapszichológus

A hozzászólások le vannak tiltva.