Hogyan segítsünk megküzdeni gyermekeinknek a jelen helyzettel?

A koronavírusjárvány a legtöbbünk életét egyik pillanatról a másikra borította fel és alakította át gyökeresen, és úgy gondolom, ez a jelenlegi helyzet sok kihívást és feszültséget generál szinte mindannyiunk mindennapjaiban. Ebben a helyzetben a gyermekeink mind a saját, mind pedig a szüleik belső szorongásainak és bizonytalanságainak ki vannak téve, így fontos beszélnünk arról, hogyan tudjuk őket érzelmileg támogatni.

Az első információs anyag, amellyel jelentkezem, egyrészt összefoglalja, hogy a különböző korú gyerekek miként reagálhatnak erre az érzelmileg megterhelő helyzetre, másrészt hasznos tanácsokkal szolgál a szülőknek azzal kapcsolatban, hogy milyen módokon tudják megkönnyíteni gyermekeik alkalmazkodását ezekhez a hirtelen jött változásokhoz és nehézségekhez.

Bízom benne, hogy sokaknak segítséget fog nyújtani az elkövetkező időszakban. Ha pedig ezen felül is támogatásra, segítségre lenne szükségük, keressenek bizalommal a közzétett e-mail címen: kery.nikolett.pszichologus@gmail.com.

Vigyázzunk egymásra!
Kéry Nikolett, a Puskás Ferenc Általános Iskola pszichológusa

No photo description available.

A hozzászólások le vannak tiltva.